AGS

Grijpercomponenten

Grijper​componenten


Robothanden

Robothanden


Automatisaties

Inleg- en uitnamestations, toevoerstations, stapelstations, snij- en nabewerkstations.

Inleg- en uitnamestations


Toevoerstations


Stapelstations


Snij- en nabewerkstations


MTF

Separeersystemen

Separeertrommels, -rollen, stand-alone separeerrollen of systemen voor speciale toepassingen.

Automatisering van opslag

Multi-rounder, 2- of 3-standenklep, verzamelsystemen, lineaire doorschuifsystemen, etagetransportbanden in combinatie met lift, bufferstations.

Multi-rounder


2- of 3-standenklep


Verzamelsystemen


Lineaire doorschuifsystemen


Etage​transportbanden in combinatie met lift


Bufferstations


Transportbanden

Multi-Tech transportbanden, compacte transportbanden, magneettransportbanden, stalen scharnierplaattransportbanden, draad transportbanden.

FANUC

Spuitgietmachines

Elektrische spuitgietmachines met een klemkracht van 15 tot 450 ton en meervoudige injectie.

GWK

Matrijstemperatuurregeling

Temperatuur​regelsystemen


Tempereertoestellen

Temperatuur​regelaars met water of olie


Koeling

Centrale koelinstallaties, compacte koelgroepen.

Centrale koelinstallaties


Compacte koelgroepen


Waterbehandeling

Matrijsreiniging, filtersystemen.

Matrijsreiniging


Filtersystemen


Mecasonic

Ultrasoon lassen

Door ultrasone trillingen treedt een lokale versmelting op die twee kunststofproducten met elkaar verbinden. Ultrasoon lassen is een snelle, energie-efficiënte techniek die leidt tot hoog kwalitatieve verbindingen.

Rotatielassen

Rotatielassen gebeurt door een onderdeel snel te doen draaien en simultaan te drukken op een ander onderdeel. Door de geproduceerde frictie en hitte ontstaat kwalitatief laswerk met een strakke verzegeling en een verminderde uitval.

Vibratielassen

Bij vibratielassen wordt wrijvingsenergie omgezet in hitte door de nodige dosis druk toe te passen tijdens de vibratie- en koelfasen. Deze techniek is ideaal voor het verbinden van asymmetrische onderdelen en wordt vooral toegepast in de automotive industrie, huishoudtoestellen en verpakkingen.

Spiegellassen

Bij spiegellassen worden de twee te verbinden onderdelen op een metalen plaat gedrukt die net boven het smeltpunt is opgewarmd. Als de onderdelen zacht genoeg zijn geworden, wordt de metalen plaat verwijderd en worden de onderdelen tegen elkaar gedrukt tot ze een solide verbinding maken. Deze techniek heeft een vrijwel ongelimiteerde vrijheid qua vorm van de te lassen oppervlaktes.

Heteluchtlassen

Heteluchtlassen is een techniek waarbij onderdelen lokaal worden verhit met behulp van lucht, tot op een temperatuur naargelang het soort materiaal, en daarna weer worden afgekoeld. Heteluchtlassen kan worden gebruikt voor alle soorten combinaties van thermoplasten, en maakt het mogelijk om verticaal en horizontaal te lassen in één handeling.

Motan-Colortronic

Volumetrisch doseren en mengen

Motan-Colotronic heeft een breed assortiment aan volumetrische doseer- en meng units. De toestellen zijn erg accuraat door de hellende doseerschroeven, alsook kostenefficiënt en betrouwbaar dankzij het principe van mengen a.d.h.v. zwaartekracht. Materiaalkosten kunnen laag geworden houden door te doseren met masterbatch. Afhankelijk van uw doseer- en mengbehoeften kunt u kiezen uit verschillende toestellen: MINICOLOR V, MINIBLEND V, SPECTROCOLOR V, C-FLEX M, enz.

Gravimetrisch doseren en mengen

De gravimetrische doseer- en meng units van Motan-Colortronic kunnen worden gemonteerd op snel verwerkende spuitgietmachines zonder te verliezen aan nauwkeurigheid doordat ze immuun zijn voor vibraties. Alle gravimetrische doseer- en meng units zijn voorzien van intelligente besturingen met uitgebreide interface mogelijkheden. Afhankelijk van uw specifieke vereisten kunt u kiezen uit verschillende gravimetrische doseer- en mengtoestellen: MINICOLOR G, GRAVICOLOR 30 MD, GRAVIPLUS, SPECTROCOLOR G, C-FLEX M, enz.

Drogen

Het correct drogen van grondstoffen is essentieel voor het productieproces. Kies voor een Motan-Colortronic centrale droger op basis van droge lucht, perslucht of hete lucht.

Kristalliseren

Tijdens het kristallisatieproces wordt het amorfe materiaal in beweging gehouden op een constante temperatuur tot de kristallisatie is volbracht en de verdere verwerking van het materiaal kan plaatsvinden.

Vacuüm transport

Automatisch vacuümtransport beschermt het materiaal, elimineert verspilling en verbetert de kostenefficiëntie van uw productie. Motan-Colortronic produceert hoppervullers voor granulaat en poeder, metaalseparators en 2-componentenkleppen.

Grondstofopslag

Conditioneertrechter, silo's.

Conditioneer​trechter


Silo's


Rapid

Recyclage

Productieafval van kunststoffen onmiddellijk recyclen en opnieuw gebruiken biedt verschillende voordelen: kosten- en materiaalbesparingen, beter materiaalbeheer en een milieuvriendelijke productie.

Ontstoffing

Ongeacht hoe efficiënt de maalmolen is, zal er altijd een kleine hoeveelheid stof en niet-gegranuleerde deeltjes aanwezig zijn. Tijdens het recycleren van het regranulaat kunnen zeer kleine deeltjes kunststof verbranden en de kwaliteit van het product verminderen. Daarom is het belangrijk om tijdens recyclage ook aan ontstoffing te doen.

Nolden Regler

Hotrunner regelaars van 8 tot en met 120 zones

Groche Technik

Plastificeereenheden

m-systems

Scantech

Gewicht- en diktemeting


In-line restvochtigheids­meting - Aquatrim